ATLETISM | Marina Baboi, specialista balcaniadelor

0
351

 

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări!

Reprezentanta clubului SCM Gloria Buzău – sprintera Marina Baboi a reuşit împreună cu Ana Maria Roşianu, Ioana Gheorghe şi Roxana Ene să facă un schimb senzaţional în proba de ştafetă 4X100m şi să obţină medalia de argint pentru delegaţia României.

Încă o medalie balcanică pentru eleva profesoarei Doinea Voinea, a XV-a din palmares, a VI-a în 2018, celelalte cinci fiind toate de aur, dar şi a IV medalie internaţonala adusă în vitrina clubului SCM Gloria Buzău, alături de cele patru titluri de campioană naţională!

Deşi incomplet refăcută după o răceală puternică, contactată în Finlanda la Campionatul Mondial de atletism U20, unde a reuşit să se califice şi în semifinalele probei de 100m devenind a XIV-a sprinteră a lumii, vitezista buzoiana a făcut o cursă deosebită în Bulgaria în calificările probei de 100m. Aceasta a reuşit să oprească acele cronometrelor la 11,40 timp ce ar fi însemnat un nou record naţional la U20. Din păcate problemele tehnice ale organizatorilor au privat-o pe Marina de acest record, bulgarii anunţând că se va omologa cronometrajul manual în calificarile probei de 100m , ceea ce însemna că performanţa buzoiencei nu poate fi înregistrată oficial ca record!  Cu toate că a fost marcată de acest incident, Marina a luat totuşi startul în finala probei de 100m unde a sosit pe poziţia a cincea, cursă câştigată de bulgaroaica Eftimova.

Sezonul atletic continuă  cu finalele naţionale ale seniorilor şi tineretului ce vor avea loc în perioada 26-27 iulie, la Piteşti, competitie unde Marina Baboi doreşte să îşi copleteze atât palmaresul personal, cât şi pe cel al grupării din Crâng cu noi performanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ