ATLETISM | Marina, trei titluri la Campionatele Balcanice de la Istanbul!

0
38

Concurs magnific făcut de atleta Marina Andreea Baboi la Campionatele Balcanice U20 desfăşurate la Istanbul, concurs ce a reunit la start peste 400 de sportivi din 16 ţări. Marina, legitimată de la începutul acestei luni la SCM Gloria Buzău, eleva profesoarei Doina Voinea, a luat startul în nu mai puţin de trei probe, toate de sprint: 100 de metri, 200 de metri şi ştafeta de 4 x 100 de metri, reuşind performanţa de a le câştiga pe toate trei.

Atleta buzoiană, care şi-a confirmat încă o dată supremaţia în sprintul juvenil balcanic, a mai bifat o “ispravă” de acest gen anul trecut, la Piteşti, în cadrul aceleiaşi competiţii balcanice, unde reuşea o triplă de aur de senzaţie, învingând, de asemenea, în toate cursele de sprint în care a luat startul!

Totodată, în 2017-2018, anii în care a concurat la categoria de vârstă sub 20 de ani, Marina Baboi a reuşit o performanţă senzaţională în cadrul Campionatelor Balcanice U20, câştigând opt medalii de aur, impunându-se în absolut toate cursele de sprint: 60 de metri, 100 de metri, 200 de metri şi ştafeta de 4 x 100 de metri.

În plus, a stabilit şi două recorduri ale Campionatelor în cursele de 60 metri indoor. Palmaresul Marinei cuprinde acum 14 medalii balcanice, din care 11 de aur, ultimele trei, de la Istanbul, fiind primele medalii internaţionale din vitrina clubului SCM Gloria!

Pentru Marina Baboi urmează încă o lună de foc, cu participări succesive la finala Campionatului Naţional de juniori 1 de la Piteşti (30 iunie – 1 iulie), Campionatul Mondial U20 de la Tampere, Finlanda (10 -15 iulie), Campionatul Balcanic de seniori de la Stara-Zagora, Bulgaria (21 – 22 iulie) şi finala Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret de la Piteşti (26– 7 iulie).

LĂSAȚI UN MESAJ