Baze sportive

Sportivii legitimaţi în cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău beneficiază de cele mai bune condiţii de pregătire, pe care atât conducerea entităţii sportive, cât şi autorităţile locale caută permanent să le îmbunătăţească în vederea obţinerii celor mai bune rezultate. În rândurile de mai jos se află descrierea stabilimentelor sportive în care se pregătesc şi evoluează sportivii clubului.

Stadionul „Gloria” – Buzău. Foto: Iulian Bunilă

Secţia „fotbal” – Stadionul „Gloria”, Buzău
Adresă: Bulevardul Stadionului nr. 1, Mun. Buzău
Capacitate: 18.000 de locuri (toate pe scaune, 4000 acoperite)
Arena are o capacitate de 18.000 de locuri, toate pe scaune sau fotolii. În dotarea lui, Stadionul „Gloria” are o instalație de nocturnă modernă, inaugurată în 2008, un teren de antrenament cu gazon sintetic, omologat pentru Liga I, dar și un mini-hotel pentru cantonarea jucătorilor. Arena din Crâng a existat, sub diverse forme, încă din anul 1909, însă de abia în 1974 au fost gata actualele tribune. Ulterior, a fost montată tabela de marcaj, care a fost donată de fosta Întreprindere Contactoare. Arena este destinată „sportului rege”, fiind fosta „casă” FC Gloria Buzău. De-a lungul ultimilor ani, aici au fost  organizate jocuri din Liga I, fiind „domiciliul temporar” al unor echipe precum Victoria Brăneşti, Steaua Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi sau Juventus Bucureşti.

Ultima renovare s-a „întins” pe trei ani, între. 2005-2007. Au fost modernizate vestiarele, s-a montat sistemul de supraveghere video, dar şi 18.000 de scaune. În 2008, cu sprijinul municipalităţii, s-a construit instalaţia de nocturnă de 1.800 de lucşi, aceasta fiind la ora actuală una dintre cele mai moderne din ţară. Printre facilităţile arenei se numără parcarea de 100 de locuri, o sală de forţă, sauna, mini-hotel şi cantină. „Gloria” poate găzdui partide de Liga I, meciuri internaţionale de tineret şi toate fazele din Cupa României la fotbal, exceptând finala, şi aceasta doar din cauza numărului limitat de locuri de parcare. În anul 2009, arena din Crâng a fost gazda meciului de rugby dintre România şi Tunisia, meci ce s-a disputat în cadrul Recalificărilor pentru Cupa Mondială din 2011, din Noua Zeelanda. În luna decembrie a anului 2017, cu sprijinul municipalităţii a fost renovat mini-hotelul aflat în incinta stadionului şi sediul administrativ al SCM Gloria Buzău.

Stadionul de rugby „Prinţul Ghica” – Buzău. Foto: Andrei Piţigoi

Secţia „rugby” – Stadionul „Prinţul Ghica”, Buzău
Adresă: Parcul Tineretului, Mun. Buzău
Capacitate: 300 de locuri (toate pe scaune)
Stadionul din Parcul Tineretului a fost realizat la sfârşitul anilor `70, fiind iniţial dedicat partidelor de fotbal ale echipelor locale de amatori. A fost folosit pe rând de toate echipele din Buzău, atât ca arenă principală, cât şi ca teren de antrenament. Ulterior, baza a intrat în posesia întreprinderii locale Contactoare, care deţinea clubul de rugby cu acelaşi nume. Cele mai bune rezultate ale celor de la Contactoare Buzău au fost obţinute la mijlocul decadei 80. Baza Sportivă beneficiază de un mini-hotel, birouri şi sală de conferinţe, toate fiind realizate în perioada 2014-2017. Din 2012, stadionul poartă denumirea Prinţului Bani Ghica, un împătimit al sportului cu mingea ovală, aprig susţinător al formaţiei Contactoare.

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău. Foto: Andrei Piţigoi

Secţia „handbal” – Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău
Adresă: Strada Mesteacănului, Mun. Buzău
Capacitate: 2000 de locuri (toate pe scaune)
Construită la începutul anilor 1980, Sala Sporturilor poartă numele regretatului arbitru internaţional de handbal: Romeo Iamandi. Capacitatea stabilimentului este de 1.868 de locuri, toate pe scaune. Arena a fost renovată sub comanda fostului director al DJST Buzău, Cristi Vioiu, suferind modificări majore faţă de construcţia iniţială. A fost montat un sistem de supraveghere video, au fost renovate toate vestiarele şi au fost schimbate scaunele. Totodată, în incinta sălii a fost montată o tabelă de ultimă generaţie, care poate asigura afişarea scorului pentru o paletă întreagă de sporturi. Sala Sporturilor este gazda meciurilor echipei buzoiene de handbal feminin, HM Buzău, formaţie ce a retrogradat din prima ligă din România în urmă cu un an. Totodată, edificiul a găzduit şi poate organiza competiţii de anvergură. Până acum, în sala buzoiană s-au desfăşurat meciuri din cupele europene şi mondiale la futsal, tenis de masă, aikido, judo, gimnastică, handbal, box, volei şi multe altele. Sala „Romeo Iamandi” este omologată la nivel internaţional pentru a organiza majoritatea competiţiilor pentru foarte multe sporturi in-door.

Stadionul de Atletism – Buzău. Sursă foto: bunaziuabuzau.ro

Secţia „atletism” – Stadionul de atletism, Buzău
Adresă: Bulevardul Unirii, bariera Ploieşti, Mun. Buzău
Capacitate: 300 de locuri (toate pe scaune)
Situat la marginea oraşului, Stadionul de Atletism reprezintă principalul loc de pregătire al atleţilor buzoieni. Arena cuprinde un teren de fotbal şi o pistă de atletism. Totodată, la marginea suprafeţei de joc sunt marcaje pentru pregătirea tuturor ramurilor sportive din decatlonul olimpic. Capacitatea arenei este de 300 de locuri, toate pe scaune, aceasta fiind singura facilitate a stadionului. Vara, tot mai mulţi buzoieni aleg să îşi petreacă serile alergând pe pista din jurul stadionul, arena devenind astfel un loc foarte populat. În perioada imediat următoare, Primăria Buzău va demara un amplu proces de renovare a stadionului de atletism.

Sursă foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Secţia „şah” – Complexul Sportiv „Gloria”, Buzău
Adresă:  Bulevardul Stadionului nr. 1, Mun. Buzău
Informaţii: Secţia de şah din cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău beneficiază de condiţii tehnice şi de pregătire de nivel european. Iată doar o parte din dotările de care se pot bucura şahiştii legitimaţi la SCM Gloria Buzău:

– computere individuale de antrenament
– software de ultimă generaţie pentru şedinţele de pregătire
– table electronice pentru transmisiuni online la nivel mondial
– table de demonstraţie
– smart tv pentru transmiterea jocurilor de şah
– piese şi table de şah profesionale, ceasuri de şah de ultimă generaţie, soft-uri de pregătire şi cărţi, alătur de abonamentele la cele mai importante reviste de specialitate
– sală dedicată exclusiv şedinţelor de pregătire.

Totodată, secţia „şah” din cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău organizează selecţii, şedinţe de pregătire şi concursuri gratuite pentru copiii mai mari de 4 ani. Pentru mai multe detalii şi alte informaţii vă invităm să accesaţi pagina „Împreună creştem campioni„.

Secţia „modelism” –
Adresă:
Capacitate:

Secţia „tenis de masă” –
Adresă:
Capacitate:

Articol de Andrei Piţigoi. Toate drepturile asupra textului aparţin autorului. Fotografii realizate de Andrei Piţigoi (BuzăulSportiv.ro), Iulian Bunilă (ŞtiriDeBuzău.ro) şi din arhiva site-ului BunăZiuaBuzău.ro.
SCM Gloria Buzău 2017 | Toate drepturile asupra imaginilor aparţin exclusiv realizatorilor.