După 14-3 la pauză, buzoienii n-au mai marcat niciun punct și au scăpat Cupa printre degete

0
1038

Constanța e un oraș mult mai mare și mai important decât Buzăul.

Diferența se păstrează, ba chiar e și mai mare, la nivel de tradiție și performanță în rugby.

Cu toate acestea, la momentul actual, Tomitanii C-ța și SCM Gloria Buzău sunt pe picior de egalitate.

Înaintea finalei de azi, scorul meciurilor directe era 1-1, cu buzoienii câștigând returul de la Constanța în urmă cu o lună.

Astăzi, buzoienii au început mai bine. Eseu încă din debut, 7-0, iar premisele se arătau favorabile. Mai ales după ce elevii lui Merșoiu au marcat și eseul doi la mijlocul primei reprize.

14-3 și cupa zâmbea înspre buzoieni.

Din păcate, după pauză, constănțenii s-au mobilizat exemplar, și-au fructificat plusul de rigoare și experiență, reușind să întoarcă rezultatul cu 10 minute înainte de final: 17-14.

Ultimele minute au fost electrizante, cu buzoienii căutând eseul victoriei. Au avut doar șansa egalării dar Nițu a trimis pe lângă o lovitură de peedeapsă din poziție centrală. Mai notăm și două mingi scăpate înainte de Mătase și una de Cosmin Rațiu, pe atacurile care puteau aduce succesul, iar ultimul fluier a declanșat bucuria pentru Constanța.

Tristețe și frustrare pentru buzoieni, care au avut meciul în mână, dar și șansa de a-l duce măcar în prelungiri, dacă nu chiar de a-l câștiga pe final.

În ciuda înfrânfgerii de azi, „glorioșii” merită felicitări pentru parcursul, munca și succesele din acest campionat, care a dus la reușita promovării în prima ligă.

Mai jos s-a inserat o galerie foto și înregistrarea video a meciului.

Vom reveni. 

LĂSAȚI UN MESAJ